Walcheren - Inbrekers slaan vijf keer toe op Walcheren

De Walcherse politie ontving vrijdagmiddag en -avond vijf meldingen van woninginbraken in Vlissingen (2x), Westkapelle (2x) en Oostkapelle. Sluit uw (vakantie)woning goed af en meld verdachte situaties via 112 (spoed).

In een vakantiewoning aan de Joossesweg in Westkapelle forceerden inbrekers ’s middags een raam. De hele woning werd doorzocht. In een andere woning aan de Joossesweg klommen de dieven door een keukenraam. 


Vlissingen

In de President Rooseveltlaan sloeg het dievengilde ook toe. Hierbij werd een ruit vernield. Aan de Koudekerkseweg konden de dieven naar binnen via een openstaande deur.


Oostkapelle

Tot slot werd vrijdagavond een inbraak gemeld in een woning aan het Dunopark. Zaterdag wordt verder onderzocht hoe de inbraak heeft plaatsgevonden.


Buit

De buit bij de inbrakenreeks bestond onder andere uit geld, betaalpassen, smartphones, computerapparatuur en camera’s.


Meld (inbraak)verdachte situaties via 112

U weet zelf het beste als er iets niet pluis is in uw buurt. Een vreemd figuur die bij huizen naar binnen loert bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan u weet dat de bewoners op vakantie zijn. Wanneer u dan 112 belt, kan de politie wellicht heel snel een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden! Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal. Dus ook wanneer u een verdachte situatie signaleert waarbij de politie een misdrijf kan voorkomen.


Onderstaande film toont het belang van tijdig melden van een verdachte situatie.