Tirana - Gezocht - Bedreiging – Tirana - Albanië

Mei 2022 speelde Feyenoord in Tirana de finale van de Conference League. Rondom deze wedstrijd werden spandoeken getoond met grove beledigingen en doodsbedreigingen. Eind januari werden hier al 13 leden van de harde kern van Feyenoord voor aangehouden, maar er zijn nog meer verdachten, waarvan we de identiteit nog niet weten.

Woensdag 25 mei speelde Feyenoord de finale van de Conference League in Tirana. De Feyenoorders verloren de finale, maar bij de club en haar supporters overheerste trots over de mooie Europese weg die was afgelegd. Toch wist een groepje een schaduw te werpen over deze mooie Europese reis. Zij toonden spandoeken met afschuwelijke teksten; beledigende teksten over joden en homo’s en beledigende en bedreigende teksten aan het adres van burgemeester Aboutaleb, zijn dochter, voorzitter van de Roze Kameraden Paul van Dorst. 

Dankzij intensief speurwerk van een aantal rechercheurs is de identiteit van 13 van deze verdachten al achterhaald. Deze mannen, mannen in de leeftijd tussen de 21 en 36 jaar, zijn eind januari al aangehouden. De rechercheurs, die zijn vrijgemaakt speciaal voor voetbalgerelateerde misdrijven, roepen nu de hulp van het publiek in bij het identificeren van de overgebleven verdachten.

De beledigingen en bedreigingen aan het adres van joden en homo’s in het algemeen en de burgemeester, zijn dochter en de voorzitter van de Roze Kameraden in het bijzonder zijn onacceptabel. Daarnaast bezorgen deze verdachten de club en de echte supporters een slechte naam en verpesten ze het voetbal voor iedereen die wel van het spelletje wil genieten.


Wed May 25 00:00:00 CEST 2022
Tirana

gezocht