Maarsbergen - Drie verdachten aangehouden met brandbare stoffen

Maarsbergen - Drie verdachten aangehouden met brandbare stoffen

De politie heeft gisteravond drie verdachten aangehouden op de Rijksweg A12 bij Maarsbergen. In de auto werd een hoeveelheid brandstof aangetroffen en andere middelen.

Eerder op de avond kreeg de politie een melding dat er kentekenplaten gesloten zouden zijn en zag de auto met deze kentekenplaten rijden op de A12. De auto kreeg een stopteken bij Maarsbergen. Toen de politie het voertuig staande hield en wilde controleren sprongen de verdachten uit de auto en renden een weiland in.

 

Uiteindelijk door de inzet van een helikopter en speurhonden kon de politie de drie mannen uit Utrecht in de leeftijd van 17 tot 22 jaar omstreeks 20.45 uur aanhouden. In het voertuig werden jerrycans met vermoedelijk benzine, een trechter, ammoniak, brandblusser en grote tassen aangetroffen. Alle drie de verdachten zijn aangehouden en zitten vast voor verhoor. Bij de actie werd effectief samengewerkt door de Landelijke Eenheid Expertise en Operaties en de Eenheid Midden Nederland. De politie onderzoekt nog wat de mannen van plan waren met de aangetroffen middelen.