Alkmaar - Gezocht - Diefstal– Centrum – Alkmaar

Alkmaar - Gezocht - Diefstal– Centrum – Alkmaar

Op 16 mei en 18 mei is een 86-jarige vrouw uit Alkmaar het slachtoffer geworden van diefstal na een babbeltruc. Herkent u de twee verdachten? Bel direct de politie via 0800-6070 of vul bijgaand tipformulier in.

Op 16 mei omstreeks 13.30 uur werd het slachtoffer gebeld door een vrouw die zich voordeed als medewerker van de energieleverancier. Er moest een ‘nacontrole’ worden uitgevoerd in de meterkast. Daarvoor moest een afspraak worden gemaakt. Omstreeks 14.00 uur stond een vrouw voor de deur om de ‘controle’ uit te voeren. Na zo’n 45 minuten al telefonerend binnen te zijn geweest vertrok de vrouw weer. Het slachtoffer zou één dag later weer worden gebeld. Het slachtoffer heeft daarna zelf de energieleverancier gebeld en daaruit bleek dat er helemaal geen controles werden uitgevoerd.

Op 18 mei omstreeks 13.30 uur werd het slachtoffer wederom gebeld door de vrouw. Dit keer met het verhaal dat een collega van de politie in Noord-Holland langs zou komen om sieraden op te halen om te laten taxeren. De vrouw moest haar sieraden in een tasje doen en deze aan de zogenaamde politiemedewerker meegeven. Voor de veiligheid moest de vrouw een pincode aan de man doorgeven. Omstreeks 17.00 uur stond een jongeman voor de deur die zich voordeed als politiemedewerker. Hij noemde de code en het slachtoffer heeft de tas met sieraden aan hem meegeven.

De twee verdachten hebben zich schuldig gemaakt aan diefstal.

Signalement verdachten:

Signalement verdachte 1
- Vrouw
- 25/30 jaar
- Getinte huidskleur;
- Zwart haar in een knot;
- Nepwimpers en opvallende make-up;
- Lichtblauwe blouse met verticale witte dunne streepjes
- Lichtblauwe spijkerbroek;
- Zwarte schoenen;

Signalement verdachte 2
- Man;
- 21/22 jaar;
- Licht/getinte huidskleur;
- Zwart haar;
- Groen jack;
- Grijze broek;
- Donkergekleurde schoenen;


-(her)kent u deze verdachten?
-herkent u zichzelf in de beelden? Meld je direct bij de politie
-herkent u de sieraden op de foto? Wellicht zijn ze ergens te koop aanboden

Neem dan contact op met de politie via bijgaand tipformulier of telefonisch via 0800-6070. Liever anoniem informatie doorgeven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Graag met vermelding van zaaknummer: 2024106653


2024106653
Thu May 16 12:00:00 CEST 2024
Alkmaar

gezocht