Goes - Jongen schrikt van melding over neppistool

Goes - Jongen schrikt van melding over neppistool

Maandagavond heeft de politie bij een jongen in Kapelle een neppistool in beslag genomen. De Kapellenaar schrok toen hij de camerabeelden zag, waarop te zien was dat hij eerder op de avond met een pistool op de Beestenmarkt liep.

De politiemeldkamer kreeg rond 18.30 uur een melding dat in het centrum van Goes vier jongeren liepen, waarvan een van hen een pistool in zijn handen had. Voor hun veiligheid deden de agenten een kogelwerend vest aan en gingen in de buurt van de Beestenmarkt op zoek naar de jongens. Ondertussen werden op het politiebureau camerabeelden bestudeerd. Ook hierop was te zien dat een van hen een zwart vuurwapen in zijn handen had. Er kon niet worden vastgesteld of het om een echt of een neppistool ging. De jongeren werden niet meer aangetroffen, waarop de politie een onderzoek instelde naar de identiteit van het viertal.


In beslag name

Uiteindelijk bleek dat de jongen met het pistool in Kapelle woonde. Agenten gingen naar zijn woning en troffen de jongen (15) aan. Het pistool werd in beslag genomen. Het bleek een nepvuurwapen te zijn, welke nauwelijks van echt was te onderscheiden en dreigend kon overkomen.


Halt

De jongen werd naar het politiebureau gebracht. Hij mocht de camerabeelden bekijken en schrok hiervan: "Ik begrijp dat mensen hier een melding van maken", zei hij schuldbewust. Hij had het balletjespistool op de kermis gewonnen. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt. Voor een zogeheten ‘pedagogisch gerichte sanctie’ wordt hij naar Halt verwezen. Door de gemeente Goes werd de kermisexploitant geïnformeerd met het verzoek maatregelen te nemen tegen de uitgifte van deze op vuurwapens gelijkende prijzen.


Nepvuurwapens

Nepvuurwapens lijken vaak heel erg op echte vuurwapens. Ze zijn dan ook meestal verboden, zowel om thuis te bezitten als om mee op straat te nemen. Wilt u meer weten? Kijk dan op Politie.nl.