Regio Den Haag - Ben jij onze nieuwe vrijwilliger?

Heb je hart voor de maatschappij en wil je ook in je vrije tijd bijdragen aan een veiliger samenleving? Dan kunnen wij jouw hulp prima gebruiken: als vrijwilliger bij de politie.

Wij zoeken vrijwilligers voor de volgende functies:
• gastheer/-vrouw op een team
• preventieadvies
• vervoerspoule voor politiemensen die zelf niet mobiel zijn

De politie werkt graag met vrijwilligers omdat jij met je kennis en vaardigheden een waardevolle aanvulling aan het politiewerk kunt leveren. De politie biedt je een zinvolle en afwisselende tijdsbesteding. Om je vrijwilligerswerk goed te kunnen doen, krijg je kosteloos een opleiding. Ook als je eenmaal aan het werk bent, biedt de politie je kansen om je kennis en vaardigheden verder te verdiepen. Vrijwilligerswerk doen bij de politie is interessant en veelzijdig. Je hebt contact met burgers, andere vrijwilligers en beroepscollega’s. Voor je inzet ontvang je een onkostenvergoeding.


Soorten vrijwilligerswerk

Er zijn verschillende soorten vrijwilligerswerk bij de politie. Afhankelijk van je interesses en capaciteiten kun je zowel binnen als buiten worden ingezet, kun je zowel technische als administratieve werkzaamheden verrichten, draag je wel of geen uniform en heb je wel of geen contact met publiek. Tot slot kun je zowel op een vaste als op een tijdelijke locatie worden ingezet. Kortom, voor ieder wat wils.


Wat heb je ervoor nodig?

Voor vrijwilligerswerk bij de politie geldt een minimumleeftijd van 18 jaar. Daarnaast gelden voor de verschillende functies specifieke selectie-eisen. Op de informatieavond krijg je uitleg over deze specifieke eisen. Vrijwillig is niet vrijblijvend. Het is belangrijk dat vrijwilligers en de politie weten wat zij van elkaar kunnen verwachten. Daarom worden er vooraf afspraken gemaakt over rechten en plichten.


Wat kun je nog meer verwachten?

Als vrijwilliger heb je recht op reiskostenvergoeding (woon-werkverkeer). Eventuele andere onkosten kunnen ook voor vergoeding in aanmerking komen. Verder heb je recht op een opleiding, werkbegeleiding, informatiemateriaal, bindingsactiviteiten en eventueel benodigde dienstkleding. De politie sluit een ongevallenverzekering en een (beroeps)aansprakelijkheidsverzekering voor je af.


Hoeveel tijd kost het?

Als vrijwilliger ben je ongeveer acht uur per week beschikbaar voor het werk, opleiding en overleg. Je kunt op wisselende tijden worden ingeroosterd, zeven dagen per week, 24 uur per dag. Over je inzettijden worden in onderling overleg afspraken gemaakt.


Verklaring Omtrent Gedrag

Een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is noodzakelijk.


Je werkgebied

Je werkt binnen de politie-eenheid Den Haag, waar je inzetbaar bent voor alle basisteams. Uiteraard wordt er rekening gehouden met je voorkeuren.


Team Vrijwilligers en Volontairs

Het Team Vrijwilligers en Volontairs coördineert het vrijwilligerswerk bij de politie en zorgt voor een goede match tussen vraag en aanbod van vrijwilligers. In samenwerking met andere politieafdelingen waarborgt het team de rechten van de vrijwilligers en zorgt dat zij de benodigde opleiding, aandacht en begeleiding krijgen. Het Team Vrijwilligers en Volontairs houdt regelmatig contact met de vrijwilligers en de basisteams waar de vrijwilligers werken.


Kom naar een van de informatieavonden!

Geïnteresseerd? Bel 088 - 964 8900 of mail team.vrijwilligers.den.haag@politie.nl en maak een afspraak voor een van onze informatieavonden in politietrainingcentrum de Yp, Katschiplaan 10 in Den Haag: 

- maandag 3 februari
- woensdag 4 maart
- maandag 6 april
- maandag 11 mei
- dinsdag 9 juni

De avonden beginnen om 19.30 uur.